ADVISERING
OP FISCAAL-JURIDISCH TERREIN DOOR
NIJKAMP & PARTNERS B.V.
BEDRIJFSPROFIEL

Nijkamp & Partners B.V. is opgericht in 1988.  Het betreft een relatief klein kantoor (4 medewerkers, inclusief parttimers), dat gespecialiseerd is in advisering over de hierna omschreven onderwerpen. De oprichter, Lucas Nijkamp, heeft de studie aan de Federatie BelastingAcademie afgerond en is sinds 1980 lid van de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs (zie ook bij “Verwante sites”).

Lucas Nijkamp heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan als fiscaal-juridisch adviseur bij N.V. Consultass, een 100%-dochtervennootschap van een van de grote Nederlandse banken.

Daarnaast is hij parttime als gastdocent verbonden geweest aan Elsevier Baard Opleidingen. Hij verzorgt daar o.m. het onderdeel DGA (= directeur-grootaandeelhouder) en I.B.-ondernemer (eenmanszaak, vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap) van de cursus Financiële Planning.

Mevrouw mr. Diane Nijkamp-Smit is parttime als adviseur bij het kantoor werkzaam. Daarnaast is zij verbonden aan Rechtstaete vastgoedadvocaten en belastingadviseurs te Amsterdam, met als specialisatie internationaal belastingrecht. Zij is in februari 2000 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en heeft onder meer ervaring opgedaan bij Brada Kuttner Advocaten en belastingadviseurs, Accountants en Belastingadviseurs Berk, na stages bij Ernst & Young en Van Mens en Wisselink Advocaten. Zij is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

INHOUD ADVIESWERKZAAMHEDEN
WERKWIJZE
  • de verstrekte adviezen worden begeleid en zonodig uitgevoerd in overleg met de Belastingdienst, de bankier, de notaris, de accountant en / of andere adviseurs van de cliënt;
  • gemaakte afspraken en fiscale compromissen worden schriftelijk vastgelegd;
  • er wordt gewerkt op basis van een van te voren overeengekomen uurtarief, waarbij meestal een duidelijke kostenindicatie vooraf kan worden gegeven;
  • individuele begeleiding en advisering.